Galéria

 

 Berettyóújfalu  Kihelyezett elnökségi ülés Berettyóújfalu

Közgyűlés 2024 (erre a linkre való kattintással indul a fotóalbum)

 

  A XXII. kötet könyvbemutatója (Erre a linkre kattintva indul a fotóalbum)

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület tagjai és barátai 2023. 09. 24 és 28 közözött jó hangulatú kiránduláson vettek rész a Felvidéken. A kiránduláson bejárták a szepességi városokat, a Magas Tátra gyönyörű tájait a Csorba -tótól, Zakopánéig. Megismerkedtek a történelmi Magyarország sok építészeti és kulturális emlékével. A látottak és a jó hangulatban eltöltött idő tovább erősítették kötődésünket és büszkeségünket a több, mint ezeréves történelmünkhöz.

Kirándulás 2023 (erre a linkre való kattintással indul a fotóalbum)

   Közgyűlés 2023 (erre a linkre való kattintással indul a fotóalbum)

    A XXI. kötet könyvbemutatója (Erre a linkre kattintva indul a fotóalbum)

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület október 08-án kiemelkedő érdeklődés mellett mutatta be a Pedagógusok Arcképcsarnoka XXI. kötetét. A változatlanul igényes formával és tartalommal készült kötetben az idén 95 kiemelkedő munkát végzett pedagógus portréja olvasható.
A kötetet Dr. Balogh Lászlóné kötetszerkesztő akadályoztatása miatt Kálmán Antalné mutatta be. A hagyományoknak megfelelően emlékplakettet adományoztak a kiemelkedő támogatónak és írónak. Ebben az évben a támogatói plakettet Kaba város önkormányzata kapta. A plakettet átvette: Váradi Istvánné alpolgármester asszony, aki hozzászólásában megemlékezett a Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesülettel közösen rendezett akciókról és a Pedagógusok arcképcsarnok sorozat jelentőségéről. Írói plakettet Oháh Imréné hajdúnánási pedagógus kapta, aki a Hajdú-Bihar megyei Neveléstörténeti Egyesület alapító tagja.

 

 Közgyűlés 2022 (a linkre kattintással indul a fotóalbum

A XX. kötet megjelenését a pandémia ellenére jelentős érdeklődés  övezte. Az egyesület elnöksége határozata alapján minden évben emléklappal és plakettel köszönik meg az együttműködést  a támogatóknak, illetve az íróknak.
Ez évben Hajdú-Bihar Megye önkormányzata és Olajos Istvánné nyugdíjas pedagógus kapta az emlékplakettet.

A XX. kötet könyvbemutatója (Erre a linkre kattintva indul a fotóalbum)

 

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület október 19-én jelentős érdeklődés mellett mutatta be a Pedagógusok Arcképcsarnoka XVIII. kötetét. A változatlanul igényes formával és tartalommal készült kötetben az idén is 100 kiemelkedő munkát végzett pedagógus portréja olvasható. Ezzel 2050 fölé emelkedett az emlékező, méltató életrajzok száma.
A kötetet Dr. Balogh Lászlóné kötetszerkesztő mutatta be és a hagyományoknak megfelelően emlékplakettet adományoztak a kiemelkedő támogatónak és írónak. Ebben az évben a plakettet Berettyóújfalu önkormányzata és Szöllősi Imréné derecskei pedagógus kapta.
A kordokumentumoknak nevezhető kötetekbe az ország minden részéről, de a Felvidékről és Erdélyből is érkeznek írások.
A kötetsorozat része a Hajdú Bihar Megyei Értéktárnak és az egyesület továbbra is fontosnak tartja ezt az értékmenő munkát. Ezért jelszava: „Az emlékezet értéket ment.”

A XVIII. kötet könyvbemutatója (Erre a linkre kattintva indul a fotóalbum)

Az egyesület 45 tagja 2019. 09.12-14 között kapcsolatteremtő kiránduláson vett részt Nagyenyed- Gyulafehérvár-  Torockó körzetében.
Megkeresték a híres Nagyenyedi Református Kollégiumot, meglátogatták Gyulafehérváron a Gróf Majláth Gusztáv Római Katolikus Teológiai Líceumot és megtekintették a városok nevezetességeit.
Az iskolákban tájékozódtak az oktató-nevelő tevékenységről és felkérték  az intézményeket az egyesület értékőrző munkájához való csatlakozásra.
Ezen felül meglátogatták Szászsebes és  Kelnek települések történelmi emlékeit,  várakat, templomokat és végig sétáltak Torockó utcáin, megcsodálva a falu gyönyörű házait.
A kellemes hangulatú kirándulásról szép emlékekkel tértek haza. ( Erre a linkre kattintással indul a fotóalbum)

  

Közgyűlés 2019 (a linkre kattintással indul a fotóalbum)

A XVII. kötet megjelenését az előző évekhez hasonlóan jelentős érdeklődés  övezte. Az egyesület elnöksége határozata alapján minden évben emléklappal és plakettel köszönik meg az együttműködést  a támogatóknak, illetve az íróknak.
Ez évben Püspökladány önkormányzata és Vmirjáncki József nyugdíjas pedagógus kapta az emlékplakettet.

A XVII. kötet könyvbemutatója (Ide kattintva indul a fotóalbum)

 

A debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület tagjai 2018. szept. 19-21 között jóhangulatú kapcsolatteremtő kiránduláson vettek részt Bánffyhunyad - Kolozsvár - Szamosújvár városokban , ahol megtekintették a városok nevezetességeit és kapcsolatot kerestek az iskolákkal.

Kapcsolatteremtő kirándulás (a linkre kattintással indul a fotóalbum)

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület elnöksége 2018 06. 21-én emlékező összejövetelen vett részt Létavértesen, ahol a Pedagógusokk arcképcsrnokában megírt, korábban a település iskoláiban tanított  emblematikus pedagógusokról emlékeztek a hozzátartozók és volt tanítványok, kollégák.
A  rendezvényt köszöntötte Menyhárt Károly polgármester, az egyesület mukáját Fülöp  Mihály elnök és Kálmán Antalné alelnök mutatta be. (Ide kattintva indul a fotóalbum)

 

Kapcsolatteremtő kirándulás (a linkre kattintással indul a fotóalbum)

 

Közgyűlés 2018 (a linkre kattintással indul a fotóalbum)

Csiha László emlékülés (a linkre kattintással indul a fotóalbum)

 

A XVI. kötet könyvbemutatója

 

A debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület tagjai 2017. szept. 5-7 között jóhangulatú kapcsolatteremtő kiránduláson vettek részt Szeged - Szabadka - Makó városokban , ahol megtekintették a városok nevezetességeit és kapcsolatot kerestek az iskolákkal.

 

 

Kapcsolatteremtő kirándulás - Karcag, Salgótarján, Fülek

 

Közgyűlés 2017

 

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület a 2016. szept. 17.-én a DAB székházban részt vett a Bajkó Mátyás tiszteletére rendezett emlékülésen, ahol az emlékezők között előadást tartott Dr. Gerencsér Attila alelnök is. Az ülés után a köztemetőben Bajkó Mátyás sírjánál kopjafát avattak.

 

 

A XV. kötet könyvbemutatója

 

 

3. A debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület tagjai 2016. szept. 22-24 között jóhangulatú kapcsolatteremtő kiránduláson vettek részt Nagyszalonta- Arad- Temesvár városokban , ahol megtekintették a városok nevezetességeit és kapcsolatot kerestek magyar tannyelvű iskolákkal.